top of page

ΑΓΑΠΗ: Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ

Έγινε ενημέρωση: 8 Νοε


εν μπορεί...θα έχετε καταλάβει πως αρκετοί συνάνθρωποι μας δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με αυτό που λέμε "αγάπη"!!! Αυτό το μεταμορφωτικο,το θεϊκό και μοναδικά λυτρωτικό αίσθημα που μας υποδεικνύει πως να απορροφουμε κάθε εγωκεντρική μας δράση και να αναπληρώνουμε την ενέργεια αυτή προσηλωνοντας το νου, την δύναμη και την ενέργειά μας στο υποκείμενο της αγάπης μας! Με την διάθεσή μας αφοσιωμένη στην εξέλιξη,την μακροημέρευση και την ανέλιξη,την κατάκτηση και απορρόφηση πολλαπλών ευεργετικών και ποιοτικών δεδομένων από το πρόσωπο της αγάπης μας. Και τι είναι στην πραγματικότητα; Αυτό που πολλοί περιγράφουν σαν αγάπη και φυσικά έχουν πειστεί ότι το νιώθουν είναι κυρίαρχα ένας τρόπος έκφρασης συναισθημάτων που όμως δεν ξεμακραίνει των ιδιοτελών σκοπών και δεν απεκδυεται των εσωστρεφων ευεργετημάτων. Μπορεί να έχουν ερωτευτεί... μπορεί να έχουν θαυμάσει... να έχουν ποθήσει ... ενθουσιαστεί!!! Μα η αγάπη είναι πολύ πιο πάνω και πολύ πιο πέρα απο όλα αυτά !!! Θα μου πείτε καθένας αγαπά με τον δικό του τρόπο ... Λάθος!!! Δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι!!! Ένας είναι ο τρόπος... ή αγαπάς ή δεν αγαπάς !!! Το πλέον σύνηθες και κοινώς απαντωμενο είναι να νομίζουμε για αγάπη ότι μας βολεύει,ότι μας ταιριάζει,ότι μας είναι σύμφωνο, ανεκτό και δεκτικό στον περιχαρακωμενο μας εαυτό! Το να μπορείς να μετράς και να θεωρείς την ύπαρξη του συντρόφου σου ίσα ,όμοια κι ακόμη περισσότερο από τον δικό σου εαυτό και να τον τοποθετείς πολύ πιο πάνω από τις δικές σου ανάγκες , να λογαριάζεις τα δικά του θέλω εφάμιλλα και κάτι παραπάνω απο τα δικά σου και να μπορείς να θρυμματίσεις, να τσαλακώσεις ακόμη και να αφανήσεις μεγάλα κομμάτια του εγωισμού σου και της αυταρέσκειας, του ναρκισσισμού σου και της αυτοδιάθεσής σου προς χάριν της αγάπης....Ναι!! Αυτό είναι αγάπη !!! Τότε έχεις ξεπεράσει τα στενά όρια του αυτάρεσκου εγωισμού σου, της μονοσήμαντης και εσωστρεφους αφήγησης που έχεις για τον εαυτό σου....κι είσαι έτοιμος να αφοσιωθείς ολοκληρωτικά και φυσικά ανυστερόβουλα στον άνθρωπο που αγαπάς !!!

Σε καμία περίπτωση δεν σφίγγεις, δεν δένεις τον άλλον πάνω σου γιατί αυτό εξυπηρετεί την εικόνα σου αλλά και κάποιες επιφανειακές και πρόσκαιρα ιδεατες για σένα συναισθηματικές ανάγκες ! Η αγάπη προϋποθέτει σεβασμό και ανεκτικότητα, υποχώρηση και συνεχές νοιάξιμο για το καθετί που απασχολεί τη ζωή του προσώπου με το οποίο μοιράζεσαι την ζωή σου!!!

Είναι το κοντά και το δίπλα ...Είναι το μαζί και το χέρι χέρι στο μεγάλο ταξίδι και κυρίως στις ανηφοριές της ζωής και στην απαιτητική καθημερινότητα!! Αποτελεί σκοπό σου η ευδαιμονία, η χαρά και η ευτυχία του προσώπου που αγαπάς!! Δίνεσαι ολόπλευρα, ολοθερμα και χωρίς καβαντζα καμιά στο μαζί που οικοδομείται μέρα με την μέρα και στιγμή με την στιγμή...

Είναι να μπορείς να προβλέπεις και να αντιλαμβάνεσαι τα θέλω του συντρόφου σου πριν ακόμη ο ίδιος τα εκφράσει !! Είναι να ψάχνεις και να βρίσκεις τρόπους που θα κάνουν πιο όμορφη τη ζωή του και πιο πραγματοποιησιμα τα όνειρα και τις επιδιώξεις του... Να μένεις εσύ πιο πίσω για να κάνει ο άλλος ενα βήμα μπροστά !! Πιστέψτε με... Όχι μονο δεν το κάνουν πολλοί άνθρωποι που υποθέτουν οτι αγαπούν αλλά ούτε καν είναι διατεθειμένοι για κάτι τέτοιο !

Η αυτοθυσία είναι κύριο χαρακτηριστικό στην αγάπη!!! Παραχωρείς την ίδια σου την ζωή ,το σώμα και το πνεύμα σου για την πιο ευοίωνη προοπτική του ανθρώπου σου...και είσαι έτοιμος να θυσιάσεις μέρος των δικών σου προσδοκιών,δικαιωμάτων και ζητούμενων από την ζωή σου!!!

Προσπαθείς να νιώσεις ...να μπεις στον πυρήνα της ύπαρξης του ανθρώπου που αγαπάς και να τον ευχαριστήσεις, να τον κάνεις να νιώσει ξεχωριστός...να του χαρίζεις στιγμές που ούτε ο ίδιος στον εαυτό του δεν φαντάζεται να προσφέρει !!! Χαίρεσαι διπλά με την χαρά του και λυπάσαι τουλάχιστον ισόποσα με την λύπη του προσφεροντας του ταυτόχρονα ενα ασφαλές καταφύγιο όπου θα μπορεί κουρνιασει όταν όλοι οι άλλοι έχουν αρνηθεί την βοήθεια τους κι όταν δεν νιώθει σίγουρος και συμβατός με τον εαυτό του!

Αγάπα λοιπόν για τον άλλον...!!! Όχι για τον εαυτό σου....!!! Η αγάπη είναι πάντα δίνω , χωρίς να περιμένω να πάρω ... Είναι η πλέον ανιδιοτελής μορφή συμπεριφοράς και δράσης!!! Εύχομαι σε όλους σας να αγαπηθείτε .... Μα πιο πολύ να αγαπήσετε !!!

#Analyseto

0 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page