top of page

Υπο-Κουλτούρα βιασμού...


Μια κουλτούρα βιασμού είναι ένα σύμπλεγμα πεποιθήσεων που ενθαρρύνει τη σεξουαλική επιθετικότητα των ανδρών και υποστηρίζει τη βία κατά των γυναικών.


Είναι μια κοινωνία όπου η βία θεωρείται τόσο σέξι και η σεξουαλικότητα όσο βίαια..


Σε μια κουλτούρα βιασμών τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες υποθέτουν ότι η σεξουαλική βία είναι γεγονός της ζωής, αναπόφευκτο ως θάνατος ή φόρος.

Αυτή η βία, ωστόσο, δεν είναι βιολογικά ούτε θεϊκά.

Πολλά από αυτά που αποδεχόμαστε ως αναπόφευκτα είναι στην πραγματικότητα η έκφραση αξιών και στάσεων που μπορούν να αλλάξουν.


Κουλτούρα βιασμού


-Η κουλτούρα του βιασμού ενθαρρύνει την σεξουαλική επίθεση των ανδρών.

-Η κουλτούρα του βιασμού αφορά τη βία τόσο σέξι και τη σεξουαλικότητα όσο βίαια.

-Η κουλτούρα του βιασμού αντιμετωπίζει τον βιασμό ως κομπλιμέντο καθώς το ανεξέλεγκτο πάθος αναδεύεται σε έναν υγιή άνδρα από μια όμορφη γυναίκα, κάνοντας ακαταμάχητη την επιθυμία να ανοίξει το μπούστο της ή να την χτυπήσει σε έναν τοίχο, ή έναν φράκτη από σφυρήλατο σίδερο ή μια κουκούλα αυτοκινήτου , ή τραβήξτε την από τα μαλλιά της, ή σπρώξτε την σε κρεβάτι.


-Η κουλτούρα του βιασμού αντιμετωπίζει την ευθεία σεξουαλικότητα ως κανόνα.

-Η κουλτούρα του βιασμού μετατρέπει την παράξενη σεξουαλικότητα σε μη συναινετικές σεξουαλικές πρακτικές όπως η παιδεραστία και η κτηνοβασία.

-Η κουλτούρα του βιασμού είναι προνομιακή για την ετεροφυλοφιλία, επειδή οι πανταχού παρούσες εικόνες δύο ενηλίκων του ίδιου φύλου συμμετέχουν σε ισότιμες συνεργασίες χωρίς κυριαρχία βάσει φύλου και υποταγή υπονομεύει (εσφαλμένα) βιολογικά λογικά για την ύπαρξη της κουλτούρας του βιασμού.


-Η κουλτούρα του βιασμού χρησιμοποιείται ως όπλο, εργαλείο πολέμου και γενοκτονίας και καταπίεσης .

-Η κουλτούρα του βιασμού χρησιμοποιείται ως διορθωτικός για να «θεραπεύσει» τις queer γυναίκες.

-Η κουλτούρα του βιασμού είναι μια στρατιωτικοποιημένη κουλτούρα και «το φυσικό προϊόν όλων των πολέμων, παντού, ανά πάσα στιγμή, σε όλες τις μορφές».

Η κουλτούρα του βιασμού ενθαρρύνει τους άντρες να χρησιμοποιούν τη γλώσσα του βιασμού για να αποκτήσουν κυριαρχία ο ένας στον άλλο.


-Ο βιασμός είναι ο τρόπος με τον οποίο η συνεχής απειλή σεξουαλικής επίθεσης επηρεάζει τις καθημερινές κινήσεις των γυναικών.

-Η κουλτούρα του βιασμού λέει στα κορίτσια και τις γυναίκες να προσέχουν τι φοράτε, πώς το φοράτε, πώς μεταφέρετε τον εαυτό σας, όπου περπατάτε, όταν περπατάτε εκεί, με ποιον περπατάτε, ποιον εμπιστεύεστε, τι κάνετε, πού κάνετε αυτό, με ποιον το κάνετε, τι πίνετε, πόσα πίνετε, είτε κάνετε επαφή με τα μάτια, εάν είστε μόνος, εάν είστε με έναν ξένο, εάν είστε σε μια ομάδα, εάν είστε μια ομάδα αγνώστων, αν είναι σκοτεινή, εάν η περιοχή είναι άγνωστη, αν μεταφέρετε κάτι, πώς το μεταφέρετε, τι είδους παπούτσια φοράτε σε περίπτωση που πρέπει να τρέξετε, τι είδους πορτοφόλι έχετε, τι κοσμήματα που φοράτε, τι ώρα είναι, ποιος είναι ο δρόμος.


-Η κουλτούρα του βιασμού κατηγορεί τα θύματα.

-Η κουλτούρα του βιασμού είναι δικαστής που κατηγορεί ένα παιδί για τον βιασμό της .

- Η κουλτούρα του βιασμού ξοδεύει τεράστιο χρόνο για να βρει οποιοδήποτε λόγο καθόλου ότι ένα θύμα μπορεί να κατηγορηθεί για τον βιασμό του.

-Η κουλτούρα του βιασμού είναι δικαστές που απαγορεύουν τη χρήση της λέξης βιασμός στην αίθουσα του δικαστηρίου.

-Η κουλτούρα του βιασμού είναι τα μέσα που χρησιμοποιούν ευφημισμούς για σεξουαλική επίθεση.-Η κουλτούρα του βιασμού αναθέτει στα θύματα το βάρος της πρόληψης του βιασμού.

-Η κουλτούρα του βιασμού ενθαρρύνει τις γυναίκες να αυτοάμυνα σαν να είναι η μόνη λύση που απαιτείται για την πρόληψη του βιασμού.

-Η κουλτούρα του βιασμού προτρέπει τις γυναίκες να « μάθουν την κοινή λογική » ή « να είναι πιο υπεύθυνες » ή « να γνωρίζουν τους κινδύνους της αίθουσας » ή «να αποφεύγουν αυτά τα μέρη » ή « να μην ντύνονται με αυτόν τον τρόπο ».


-Ο βιασμός είναι αγόρια κάτω των 10 ετών που γνωρίζουν πώς να βιάζουν.


-Η κουλτούρα του βιασμού είναι η αφήγηση ότι οι σεξουαλικοί εργαζόμενοι δεν μπορούν να βιαστούν .

-Η κουλτούρα του βιασμού είναι ο ισχυρισμός ότι οι εύσωμες γυναίκες δεν μπορούν να βιαστούν .

-Η κουλτούρα του βιασμού είναι ο ισχυρισμός ότι μόνο όμορφα κορίτσια μπορούν να βιαστούν .


-Η κουλτούρα του βιασμού αρνείται να αναγνωρίσει ότι το μόνο πράγμα που μοιράζεται το θύμα κάθε βιασμού είναι η κακή τύχη.

-Η κουλτούρα του βιασμού αρνείται να αναγνωρίσει ότι το μόνο πράγμα που μπορεί να κάνει ένα άτομο για να αποφύγει τον βιασμό δεν είναι ποτέ στο ίδιο δωμάτιο με έναν βιαστή .

-Η κουλτούρα του βιασμού αποφεύγει να μιλάει για μια παράλογη παράλογη προσδοκία, δεδομένου ότι οι βιαστές δεν ανακοινώνονται ούτε φορούν σημάδια.-Η κουλτούρα του βιασμού είναι μια απόφαση που λέει ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να ανακαλέσουν τη συγκατάθεσή τους μόλις αρχίσει το σεξ.

-Η κουλτούρα του βιασμού είναι διεισδυτικές αφηγήσεις για τον βιασμό που υπάρχουν παρά τις ενδείξεις για το αντίθετο.

-Η κουλτούρα του βιασμού είναι διαδεδομένη εικόνα του ξένου βιασμού, παρόλο που οι γυναίκες έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να βιαστούν από κάποιον που γνωρίζουν από έναν ξένο και εννέα φορές πιο πιθανό να βιαστούν στο σπίτι τους, στο σπίτι κάποιου που γνωρίζουν ή οπουδήποτε αλλού από το βιασμό στο δρόμο, καθιστώντας αυτό που συνήθως αναφέρεται ως «βιασμός ημερομηνίας» ως τον πιο διαδεδομένο τύπο βιασμού.

-Η κουλτούρα του βιασμού είναι το γεγονός ότι τα υψηλότερα περιστατικά βιασμού τείνουν να συσχετίζονται με χαμηλότερα ποσοστά καταδίκης.


-Η κουλτούρα του βιασμού είναι η σιωπή γύρω από τον βιασμό και στα σπίτια των θυμάτων βιασμού.

-Η κουλτούρα του βιασμού αντιμετωπίζει τον επιζώντα βιασμό ως κάτι που πρέπει να ντρέπεται.


-Η κουλτούρα του βιασμού είναι η αντικειμενικοποίηση των γυναικών, η οποία αποτελεί μέρος μιας απάνθρωπης διαδικασίας που καθιστά τη συγκατάθεση άσχετη.

-Η κουλτούρα του βιασμού αντιμετωπίζει τα γυναικεία σώματα όπως δημόσια ιδιοκτησία

-Η κουλτούρα του βιασμού είναι η παρενόχληση του δρόμου και η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και η εξίσωση των βιασμένων γυναικών με έναν άνδρα που περπατάει με τιμαλφή που κρέμεται έξω από τις τσέπες του .


-Η κουλτούρα του βιασμού αντιμετωπίζει τα κορίτσια 13 ετών σαν τρόπαια για άντρες που θεωρούνται σπουδαίοι καλλιτέχνες .


-Η κουλτούρα του βιασμού αγνοεί τον τρόπο με τον οποίο επαγγελματικά περιβάλλοντα που αντιμετωπίζουν τη σεξουαλική πρόσβαση σε γυναίκες υφισταμένους ως δικαιώματα επιτυχημένων ανδρών μπορούν να είναι καταναγκαστικά και να θέτουν σε κίνδυνο την ενθουσιώδη συναίνεση.-Η κουλτούρα του βιασμού είναι θολές γραμμές μεταξύ επιμονής και εξαναγκασμού.

-Η κουλτούρα του βιασμού αντιμετωπίζει τη μειωμένη ικανότητα συγκατάθεσης ως το φυσικό μονοπάτι για σεξουαλική δραστηριότητα.-Η κουλτούρα του βιασμού μειώνει τη βαρύτητα κάθε σεξουαλικής επίθεσης, απόπειρας σεξουαλικής επίθεσης ή κουλτούρας πραγματικού ή δυνητικού εξαναγκασμού με οποιονδήποτε τρόπο.


-Η κουλτούρα του βιασμού χρησιμοποιείται ως ψυχαγωγία , σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές και βιβλία και σε βιντεοπαιχνίδια .


-Η κουλτούρα του βιασμού είναι τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες που αφήνουν τον βιασμό σε καταστάσεις όπου θα αποτελούσε μια παρούσα και σημαντική απειλή στην πραγματική ζωή.


-Η κουλτούρα του βιασμού είναι οι μυριάδες τρόποι με τους οποίους ο βιασμός υπονομεύεται και σιωπηλά και ενθαρρύνεται να κορεστεί κάθε γωνιά του πολιτισμού μας τόσο καλά ώστε οι άνθρωποι να μην μπορούν εύκολα να τυλίξουν το κεφάλι τους γύρω από την πραγματική κουλτούρα του βιασμού.0 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page