top of page

Μόνο εκείνοι...

ΜΟΝΟ ΕΚΕΊΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΆΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΤΟΥΣ… ΜΟΝΟ ΕΚΕΊΝΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΟΥΝ

Σίγουρα θα σε χαρακτηρίσουν σαν αδύναμο χαρακτήρα που έχεις έρθει σε μένα για να εξελιχθείς, να βελτιωθείς και να αλλάξεις….

Να αποτινάξεις από πάνω σου το αποδυναμωμενο και στάσιμο, βαλτωμενο Εγώ σου!!!

Όχι όμως αδύναμοι και δειλοί είναι αυτοί οι φωνασκουντες και διαλαλουντες την εσωστρέφεια τους που τρέμουν και μόνο στο άκουσμα της αλλαγής και του ξεβολέματος από τις αρρωστημενες και τοξικές συνήθειες τους…

Δειλοί κι ανόητοι προτιμούν να τις σέρνουν από δω κι από κει μολύνοντας και βλαπτοντας τους άλλους που σε τίποτε δεν φταίνε για την συναισθηματική τους οκνηρία, την εσωτερική τους ασυνεννοησία και την προσωπική τους ακινησία και συναισθηματική τους μούχλα… Φαντάζομαι την δυσκολία σου να ανοιχτείς και να βγάλεις από μέσα σου όσα σε βασανίζουν ή αυτά που πιστεύεις πως καταστρέφουν τη ζωή σου!!!

Θα θελα να με εμπιστευτείς για τα σημαντικά και τα εξόχως προσωπικά της ζωής σου!!!

Ομως πρώτα σαν άνθρωπος αλλά και σαν υπεύθυνος επαγγελματίας θα σου δώσω όλο το χρόνο που θα θελήσεις και όσο χώρο χρειαστείς για να να το κάνεις.

Και κάθε ευκολία για να εξωτερικευσεις τις κοφτερες, ξυραφενιες αλήθειες,τις προσωπικές σου αστοχίες, τα λάθη και τα πάθη σου και εν τέλει όλα τα δίκοπα “αγαπώ” της ζωής σου…

Έχω πλήρη κατανόηση πως στην αρχή καθόλου δεν σου αρέσει όλο αυτό, θα δυσκολεύεσαι και θα νιώθεις πολλές φορές άσχημα, ενοχικα κι άβολα! Όμως θα σου πω πώς όλοι κάνουμε λάθη και πως η ζωή του καθενός είναι απρόβλεπτη, περίπλοκη και ενίοτε τρικυμιώδης.

Είμαστε άνθρωποι με αδυναμίες, βουλιμίες,ατυχίες,άστοχες προθέσεις, ανεπίκαιρους βολονταρισμους κι αναιτιους ενθουσιασμούς.

Μην φανταστείς σε καμία περίπτωση ότι συμβαίνουν σε σένα μόνο…

Το μόνο σίγουρο που φέρνει ο άνθρωπος με την ζωή του είναι η μοναδικότητά του και τα ιδιαίτερα θέματά του μαζί με την σύμφυτη αναζωογονητικη και ανατρεπτική του ικανότητα στην κατεύθυνση της αποφασιστικότητας για ψυχοσωματικη ευεξία ισορροπημένη ευζωία,ολιστική αρμονία και προσωπική ευτυχία!!!

Δεν μας έχει έρθει με βιβλιαράκι οδηγιών...

και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού κάτι τέτοιο μπορούμε να συγγραψουμε μόνο εμείς για τον εαυτό μας!

Γιατί ο καθένας μας είναι μοναδικός και ξεχωριστός από όλους τους υπόλοιπους!!

Σε όλους μας συμβαίνει να μην είμαστε καλά κάποιες φορές και για κάποιο χρονικό διάστημα και σίγουρα αυτό δεν είναι κακό!!!

Και δεν πρέπει να νιώθεις ένοχος για αυτό !!!

Ξέρω πως εγώ δεν είμαι σε θέση να σου δώσω όλες τις απαντήσεις που αναζητάς και που ψάχνεις να βρεις…

Οι δύο μας όμως και με λεπτοδουλειά χιλιοστού, που από κοινού θα διεξάγουμε,θα σμιλεψουμε με επιμονή και υπομονή τον καλύτερό σου εαυτό και θα αναδείξουμε ότι πιο όμορφο και υγιές έχεις μέσα σου!

Και θα λείανουμε εκείνα τα μυτερά καρφιά, τις ματωμένες εξοχές, τα αγκάθια που φέρεις στην ψυχή σου.

Όλα αυτά που σε πονάνε επίμονα έτσι ώστε να μην είναι πλέον ικανά να σε πληγώνουν και να σε ματώνουν…

Είμαι σίγουρος ότι το να βρίσκεσαι εδώ δεν είναι ότι καλύτερο για σένα αλλά να ξέρεις ότι σε θεωρώ σημαντικό και θαρραλέο για αυτή σου την απόφαση!!!

Γνωρίζω κι αντιλαμβάνομαι πως οι δυσκολίες που περνάς και που σε βασανίζουν,που σε κάνουν να υποφέρεις είναι ανθρώπινες και πως για να έρθεις να με βρεις έχεις πάρει την απόφαση να κάνεις κάτι για να βελτιώσεις τη ζωή σου…

Και την δική σου και των γύρω σου…

Είτε είναι αποτέλεσμα δικών σου πράξεων ή παραλείψεων, είτε οφείλονται σε συμπεριφορές τρίτων που σε στριμωχνουν και σε καθιστούν στενάχωρο ακόμη και μειωμένα λειτουργικό! Όπως πολύ καλά γνωρίζεις τίποτε δεν γίνεται καλύτερο και ευνοϊκότερο μέσα μας αν δεν πονέσουμε, αν δεν εκτεθούμε και αν δεν είμαστε ικανοί να τσαλαπατησουμε, να πατήσουμε από κάτω τον παλιό κακό εαυτό μας.

Ή και να αποτινάξουμε εκείνες τις κοινωνικές ή οικογενειακές αλληλεπιδράσεις που ουσιαστικά ακρωτηριαζουν την χαρά και την αλήθεια σου! Να είσαι σίγουρος πως ο σημερινός σου πόνος και το προσωπικό σου παίδεμα είναι εκείνο που θα σε κάνει τον όμορφο άνθρωπο που θα καταφέρεις να γίνεις αύριο!!!

Ξέρω πως δεν είναι εύκολη διαδικασία!

Μην ντραπείς να κλάψεις, να πονέσεις φανερά και να εκτεθείς, “ρεζιλευτεις” μπροστά μου γιατί θα σου παρέχω την εχεμύθεια και τον προστατευόμενο χώρο, η κατανόηση και η ενσυναίσθηση μου θα είναι συνοδοιπόροι σου, έτσι ώστε να μπορείς να είσαι ελεύθερα ο εαυτός σου κάθε στιγμή!

Σε έχουν υποτιμήσει, σε έχουν διαβάλλει, σε έχουν κακοχαρακτηρίσει, έχουν προτιμήσει άλλους παρά εσένα και έχεις νιώσει μειωμένος και κατακερματισμενος πολλές φορές…

Είναι καιρός να μάθουμε πώς να είμαστε προτεραιότητα για τον εαυτό μας και πως να βαδίζουμε μπροστά αφήνοντας πίσω όλα όσα σε πλήγωσαν ή αυτά που σε πληγώνουν ακόμη…

Το έχεις αναντιρρητα αυτό το δικαίωμα αλλά και επιτακτικά έχεις την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό σου και στην μοναδικότητα της ζωής σου!!

Πολλές φορές θα πεις από μέσα σου “τι μου λέει αυτος”, που να ξέρει τι τραβάω εγώ… και άλλες ότι τα βλέπω όλα εύκολα!

Σε καμία περίπτωση μην σκεφτείς ότι δεν αντιμετωπίζω κι εγώ δυσκολίες!

Απλά έχω συνηθίσει να αναμετρώμαι μαζί τους και να μην τα παρατάω αν δεν τις νικήσω!

Αν δεν διατυπώσω με σαφήνεια στον εαυτό μου ότι τον σέβομαι και ότι τον φροντίζω, όταν είτε ο ίδιος το αμελει, είτε κάποιοι άλλοι και προπαντός οι πιο κοντινοί δεν του αποδίδουν την ελευθερία και την εκτίμηση που του πρέπει... Δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα θελήσεις να τα βροντήξεις όλα κάτω και να παραιτηθείς από κάθε προσπάθεια…

Οι συγκρούσεις εντός σου θα είναι διαταρακτικες και ενίοτε ανηλεείς, θα σε ξεβολεψουν από την συνήθεια και το βολικό της αυτουποτίμησης σου όπως και από το πνίξιμο κάθε φωνής που προέρχεται από τα βάθη της ψυχής σου!

Απέναντί σου θα παραταχθούν οικογενειακές σχέσεις και προκατασκευασμένες αντιλήψεις που σε βάζουν σε θέσεις και ζητούμενα που όμως χρόνια τώρα σε βασανίζουν και σε καμία περίπτωση δεν είναι δικά σου δημιουργηματα!

Αλλά θα είμαι εγώ δίπλα σου… Κι αν λυγίσεις ή πέσεις θα σε σηκώσω… Μαζί θα βρούμε την άκρη που οδηγεί έξω από το τούνελ που έχεις μπει…

Δεν έχεις άλλη επιλογή…

Πίσω δεν μπορείς να γυρίσεις…

Δεν θυμάσαι καν από που μπήκες…Μέσα στην πορεία των ετών και όλα αυτά που άφηνες να ακούγονται και να γίνονται δίχως να παρεμβαίνεις διαχωρίζοντας την δική σου θέση.

Έτσι μόνο μπροστά, μόνο προς το φως μπορούμε να πάμε!!!

Δεν μπορώ να σου εγγυηθώ τίποτε…

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν…

Μόνος σου θα βρεις την άκρη του νήματος…

Και μαζί θα το τραβήξουμε, θα το ξεμπερδεψουμε και θα το πλέξουμε από την αρχή με γνώμονα και μόνη παράμετρο τα δικά σου θέλω και με υλικά από τον μοναδικό, τον γνήσια αληθινό και ακέραιο εαυτό σου!!!

Και θα μάθεις για το υπόλοιπο της ζωής σου να μπορείς ξεμπλέκεις κάθε κουβάρι και να κατευθύνεις εσύ τα πράγματα που αφορούν την ζωή σου!

Με τα δικά σου χέρια και τα δικά σου συναισθήματα, υπεύθυνα και αυτοκυριαρχικά δομημένα με σθένος για την διεκδίκηση του αυτοπροσδιορισμου και της αυτοδιάθεσης!!!

Εγώ μόνο τον τρόπο θα σου δείξω…

Τα υπόλοιπα είναι δική σου ευθύνη…

Ξέρω πως δεν είμαι μάγος και δε μπορώ να σε βοηθήσω αν εσύ δε το θέλεις.

Ότι και να κάνω...

Σου λέω απλά αν μου δώσεις το χέρι σου, με εμπιστευτείς και θελήσεις με όλη την δύναμη της ψυχής σου να φτάσεις στον προορισμό σου… εγώ από μεριάς μου σου υπόσχομαι πως θα είμαι ο πιο πιστός και πιο ένθερμος συμπαραστατης σου… Δεν θα σ αφήσω να χαθείς όταν θα ακροβατείς ανάμεσα σε αναμνήσεις,σε ψευδεπιγραφα ιερές σχέσεις, σε ψευτοδιλήμματα που σε εγκλωβιζουν μέσα σε κενές και στείρες σχέσεις…

Και θα μένω δίπλα σου όταν το σαθρο μέσα σου θα γκρεμίζεται και εσύ θα συνταράσσεται και θα απελευθερωνεσαι κάνοντας κρότο δυνατό…

Όταν θα πέφτουν βασανιστικά και ένα ένα όλα τα βαρίδια που τόσο καιρό κουβαλούσες ασθμαινοντας και χωρίς ουσιαστικό λόγο…

Όταν θα σπας το κέλυφος της άχρηστης εσωστρέφεια σου και θα ανοίγεσαι στους ζηλευτούς σου ορίζοντες!!!

Μην νομίζεις ότι δεν θα πονάω κι εγώ μαζί σου αλλά θα αποφύγω να σου το δείχνω…

Κι αν σου έδειξα κάποιους δρόμους σημαντικούς και με θαυμάζεις, με περιγράφεις με λόγια ευγνωμοσύνης, να ξέρεις πως κι εσύ είσαι δυνατός κι αξιόλογος που δεν κωλωσες να “ξεγυμνωθείς” μπροστά σε έναν ξένο μέχρι χτες…

Κι έδωσες στην προσωπική σου ευτυχία αυτή την ξεχωριστή ευκαιρία να γίνει επιτέλους γεγονός και δικό σου δημιούργημα!

Για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, να χαίρεσαι την ζωή σου και να ομορφύνεις την ύπαρξή σου…

Και την ζωή των γύρω σου!!!

Στους οποίους θα χαρίσεις την πιο ποιοτική σου εκδοχή!!!

Να αλλάξεις και να αλλαχτείς…

Να δίνεις και να παίρνεις με σεβασμό και με τις καλύτερες προσωπικές σου αποχρώσεις!!!

Θα είμαστε συνταξιδιώτες, συνοδοιπόροι και θέλω αυτή η διαδρομή να σε οδηγήσει σε ξέφωτο!

Θα είναι πολύ σημαντικό και για μένα!!!

Θα μάθω κι εγώ από σένα!!!

Στην ουσία θα θεραπευτω κι εγώ μέσα από σένα!!!

1 Προβολή0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page